Sammen med Socialdemokratiet og fhv. ligestillingsminister Trine Bramsen

Pride-byvandring i København

I anledningen af Copenhagen Pride inviterer Socialdemokratiets Regnbuenetværk og Socialdemokratiet i København til Pride-byvandring, hvilket sker sammen med Trine Bramsen og forfatter Bjarne Henrik Lundis.

I 1989 blev Danmark det første land i verden, der tillod homoseksuelle at blive borgerligt viet, og i 2012 kunne bøsser og lesbiske også blive kirkeligt viet takket være Socialdemokratiet. Regnbuefamilier er med socialdemokratiske stemmer blevet anerkendt, og de senere år har
transkønnede kæmpet for at forbedre deres vilkår. Det handler ikke længere kun om seksualitet, men også om identitet. At man skal kunne være den person og det køn, man er. Noget der kan lyder som den største selvfølgelighed, men som alligevel ikke altid er det.

Guider på turen er forfatter til flere bøger om LGBT+ historien Bjarne Henrik Lundis, og Trine Bramsen, fhv. ligestillingsminister og partiets LGBT+ ordfører. Sammen med dem besøger vi nogle af de historiske og ikoniske steder, hvor regnbuepersoner mødes i København, og som har været afgørende i deres fælles kamp for bedre vilkår. Og så vil du også få et indblik i Socialdemokratiets holdninger til aktuelle LGBT+spørgsmål.

Efter byvandringen bydes der på en fyraftens-øl eller sodavand hos HIV Danmarks Kafe Knud i Skindergade.

Det er gratis at deltage, og alle er meget velkomne uanset seksualitet, kønsidentitet og baggrund. Der er dog et begrænset antal pladser. Tag gerne en ven med.

Trine Bramsen 500

Sted: Spar Nord på hjørnet af Regnbuepladsen og Lavendelstræde

Tidspunkt: Torsdag den 15. august fra kl. 17.15 til 19.00

Tilmelding: https://sockbh.nemtilmeld.dk/213/

Tilmeldingsfrist: Fredag den 9. august 2024