Historisk LGBT+ byvandring i København med Trine Bramsen

Socialdemokratiets Regnbuenetværk inviterer til en spændende LGBT+ byvandring i selskab med turguide Bjarne Henrik Lundis og LGBT+ ordfører Trine Bramsen.

Det er nemlig 75 år siden, at den første danske forening for bøsser og lesbiske blev stiftet i 1948. En forening vi i dag kender som LGBT+ Danmark.

I 1989 blev vi det første land i verden, som tillod homoseksuelle at blive borgerligt viet, og takket være Socialdemokratiet kunne bøsser og lesbiske i 2012 også blive kirkeligt viet. Regnbuefamilier er med socialdemokratiske stemmer blevet anerkendt, og de senere år har transkønnedes kæmpet for at forbedre deres vilkår. Debatten er gået fra at handle om seksualitet til nu også at dreje sig om identitet. Det drejer sig om at få lov til at være den person og det køn, man har lyst til at være. Noget, der kunne lyde som den største selvfølgelighed, men som ikke er det.

Men hvordan er det at være LGBT+ person i alt dette? Hvad er Socialdemokratiets bud på en LGBT+ og ligestillingspolitik i 2023? Og er der i det hele taget mere at kæmpe for?

Guider på turen er forfatter til flere bøger om LGBT-historien, Bjarne Henrik Lundis, og Socialdemokratiets LGBT+ ordfører og fhv. ligestillingsminister Trine Bramsen.

 

Det er gratis at deltage, og alle er meget velkomne!

Der er dog et begrænset antal pladser.

FB Grafik LGBT+ Vandring (3)

Tid: 14. august - kl. 17.00-19.00

Sted: Spar Nord/hjørnet på hjørnet af Regnbuepladsen og Lavendelstræde

Tilmelding: Mail til Johnni Maarup Andersen, koordinator for Regnbuenetværket: AndersenMaarup@gmail.com - frist 10. august