Ergin Øzer bliver ny erfaren politiker i Regionsrådet

”Jeg glæder mig så meget” til at gøre sundhedsvæsenet til verdens bedste for alle borgere, siger Ergin Øzer, der afløser Maria Gudme i regionsrådet under hendes orlov, da hun skal i Folketinget efter Nick Hækkerups exit.

Ergin Ergin Øzer, regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden

 

AF Ergin Øzer

”Jeg er jublende lykkelig for at få lov at være med i Regionsrådet, det var jo derfor jeg stillede op. Held og lykke til Maria Gudme med at komme i folketinget og til Nick Hækkerup med livet udenfor politik. Jeg har stor respekt for Nick Hækkerups beslutning om at træde ud af politik. Det er klogt at mærke efter og træffe et valg for fremtiden. Nick bliver godt nok savnet i politik. Han har været en kæmpe inspiration,” siger Ergin Øzer der veksler sin 1. suppleantpost til en foreløbigt fast plads. Han fortsætter:

”Jeg har været politisk aktiv i mange år, og har været en del af Fredensborg Byråd fra 2005 til 2021. For mig handler politik om værdier at tage et aktivt ansvar for, at især vores børn og vi selv får et trygt og sikkert liv. Det var præcis derfor, at jeg valgte at genopstille til byrådet og samtidigt til regionsrådet.

Mit politiske fokus er at arbejde for en god og tryg region, hvor det er dejligt at bo for både de ældste, yngste og svageste borgere. En attraktiv region, hvor borgerne gerne vil leve, stifte familie, arbejde og blive gamle. En region, hvor et stærkt offentligt sundhedsvæsen står klar til at tage sig af borgerne døgnet rundt, uanset hvor de bor, og hvad de fejler.

Mit hovedfokus vil være at have et sundhedsvæsen i verdensklasse, hvor alle sikres fri og lige adgang til services af høj kvalitet, og hvor social ulighed bekæmpes. Der skal sættes tidligt ind over for dem med færrest ressourcer og størst risiko for at udvikle følgesygdomme.

I regionen hovedstaden træder jeg ind som midlertidigt medlem af Udvalget for Fastholdelse og Rekruttering, samt af PFG- Nyt Hospital Bispebjerg og Videnskabsetiske Komitéer.

Jeg er gift og har tre dejlige børn på 9, 14, og 22 år. Jeg er 49 år, Civilingeniør og arbejder som chefkonsulent i SKAT. Jeg har siddet i Fredensborg Byråd fra 2005-2021 og altid haft fokus på uddannelse, sundhed, familie, klima og miljø”