Nyt Nordsjællands hospital

Nu med rigtigt køkken

Nyt Hillerød Hospital Nyt Nordsjællands Hospital

Af Lars Gaardhøj (A)
Regionsrådsformand i Region Hovedstaden

Glæden var stor, da nyheden kom ud om vi nu – endelig – har mulighed for at bygge et rigtigt køkken på Nyt Hospital Nordsjælland ikke blot det projekterede ’modtagekøkken’ som jo betyder, at man får maden leveret udefra.
Tænk at maden skulle laves i Herlev og så køres til Hillerød. Den løsning har jeg aldrig helt forstået og går jo imod den mad-politik vi socialdemokrater har stået for, og som jo indebærer at maden laves lokalt, fra bunden og helst med lokale råvarer.

Skiftende regionsråd har derfor også haft det brændende ønske, at det nye hospital i Hillerød selvfølgelig skulle have mulighed for selv at producere maden. Tre gange har vi spurgt sundhedsministre om lov, men har fået afslag, da vi ikke måtte gå over budgettet.

Heldigvis er nu blev muligt at opgradere det planlagte modtagekøkken til et rigtigt køkken og derfor har sundhedsministeren også sagt god for planen. Som betyder, at når vi åbner det nye Nyt Nordsjællands hospital i 2026, ja så er det med et rigtigt køkken.

Det er virkelig en god nyhed og jeg vil gerne sige tak til alle, der hjulpet med at få det hele til at falde på plads. Det her er der kæmpet for i mange år.