Kom med ind i fremtidens sundhedsvæsen

​Søndag 4. september åbner seks af Region Hovedstadens hospitalsbyggerier dørene og inviterer borgere, patienter, pårørende, medarbejdere og medier til et kig ind i fremtidens sundhedsvæsen.

Sundhedshuset Maj13 Der er åbent hus på mange af hospitalerne i Region Hovedstaden søndag den 4. september

 

ARTIKLEN KREDITERES REGION HOVEDSTADENS REDAKTION

På åbent hus-dagen er der et væld af aktiviteter, der giver indblik i, hvordan de nye byggerier skaber rammer om et moderne hospital, hvor behandling og indlæggelse er designet med patienten i centrum.

 

Nyt Hospital Hvidovre

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) besøger nyt hospital Hvidovre, hvor han sammen med de andre besøgende bl.a. kan se den nye akutmodtagelse og de nye neonatalstuer til for tidligfødte børn og deres familier.

”Vi vil være børnenes region, og derfor glæder jeg mig rigtigt meget til, at de nye neonatalsstuer står færdigt på Hvidovre Hospital. Når vi bygger nyt, kan vi indrette afdelingerne efter forventningerne til et moderne sundhedsvæsen. Det gør vi på Hvidovre Hospital, hvor der er ensengstuer til alle, og hvor hele behandlingen er tænkt med udgangspunkt i den enkelte patients situation. Fx kan vi på de nye neonatalstuer nu sikre, at både barnet og moderen kan være indlagt og få behandling i den samme stue, så de ikke bliver adskilt. Samtidig vil der på stuerne også være plads til at medforældre kan overnatte.”

Medier og borgere kan komme på rundvisning i Hvidovre Hospitals nye 43.000 kvm, hvor man bl.a. også kan se de nye gårdhaver, høre mere om, hvordan den nye akutmodtagelse skal sikre en hurtigere behandling og se et eksempel på de nye ensengsstuer. Du kan også få svar på, om dit håndtryk svarer til din alder, prøve at styre en gravemaskine og meget mere.

 

Neurorehabiliteringshus i Glostrup

Det nye Neurorehabiliteringshus på Rigshospitalet - Glostrup er ved at tage form. Huset skal skabe rammerne for den bedste pleje, behandling og genoptræning af patienter med skade på hjerne og rygmarv fra hele Østdanmark. Besøgende vises rundt i huset med kig indenfor i bl.a. et par enestuer. De kan høre mere om tilrettelæggelse af et komplekst hospitalsbyggeri og se, hvordan den kommende multihal og træningsbassin tager form.

 

Ny psykiatri Bispebjerg

Få et indblik i, hvordan det er at være patient og medarbejder på et psykiatrisk hospital og kom med på en rundvisning i det nye byggeri til Psykiatrisk Center København på Bispebjerg. Her kan du se den nye akutmodtagelse, ECT-klinik og patientstuer og høre om, hvad multirum, grønne gårdhaver og enestuer med eget bad og toilet kommer til at betyde for behandlingen, aktiviteter og medbestemmelse i hverdagen, når de første patienter flytter ind til november 2022.

 

Nyt Hospital Bispebjerg

Kom på rundvisning og oplev, hvad der gør Bispebjerg Hospital så enestående. Tag vandreskoene på og gå en tur i de grønne nyrenoverede helende haver, besøg hospitalets økologiske køkken, se de tårnhøje kraner på byggepladsen og få et indblik i fortidens og fremtidens hospital på Bispebjerg Bakke.

 

Familieudflugt til prisbelønnet diabeteshospital

Gå på opdagelse i det prisbelønnede Steno Diabetes Center Copenhagen i Herlev. Der er tænkt på både børn og voksne. Du kan få målt blodsukker, se film om diabetes og opleve gårdhaverne. Eller kom og hør nogle af de fremmeste diabetesforskere øse af deres viden, mens du nyder en god kop kaffe og børnene måske er på skattejagt og spiser popcorn. Der er åbent fra kl. 10-14. Rundvisning kræver tilmelding på sdcc.dk, hvor du også kan se hele programmet.

 

Nyt Hospital Nordsjælland

På Nyt Hospital Nordsjælland åbner vi porten op til Sjællands største byggeplads. Her arbejder i hverdagen over 400 dygtige håndværkere, og firkløveren vokser dag for dag. Men på søndag d. 4. september står kranerne stille, så over 1200 besøgende kan komme inden for i det enorme byggeri, der om få år bliver til Nordsjællands nye akuthospital. Billetterne blev revet væk på en uge midt i sommerferien, og gæsterne bliver budt på et væld af oplevelser. De kan blandt andet nyde udsigten fra en sengestue, opleve det enorme byggeri indefra, få tilset deres sløje bamser, gå ind i byggeriet med 3D-briller på og møde hospitalsklovnen Viktor.

 

Åbent Hus i hele landet

Samme dag er der mulighed for at kigge indenfor i de nye hospitalsbyggerierne i hele Danmark. Find flere informationer på www.vibyggerforlivet.dk 

 

Byggerierne i Region Hovedstaden

Der bygges for ca. 20 mia. i Region Hovedstaden, hvoraf en stor del finansieres via Statens Kvalitetsfond. Der bygges på flere af regionens matrikler. De første ibrugtagninger på Rigshospitalet og Herlev Hospital er sket og flere er på vej, når byggerierne er færdige i de kommende år. Region Hovedstadens Center for Ejendomme er bygherre på de store byggerier.

Se alle Region Hovedstadens hospitalsbyggerier: www.regionh.dk/nyehospitaler

 

Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at tilmelde sig det enkelte Åbent-hus. Læs mere og tilmeld dig her