Magnus Barsøe om valgkampens temaer

Magnus Barsøe Rep Regionens spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget 2024 Magnus Barsøe

Kære socialdemokrat,

Stanislav, Sergej og Darija

Det er tre af de ukrainere, jeg mødte, da jeg besøgte landet i december. De gjorde alle et dybt indtryk. Det er almindelige mennesker med drømme, børn og familier, som nu er tvunget til at kæmpe for deres frihed og deres land. Sergej var historielærer, før Putins krig tvang ham til at slås for sit liv.

Vi er nu gået ind i et afgørende valgår, og EU-valget til sommer handler nok især om mennesker som Stanislav, Sergej og Darija. Det er min opfattelse, at Vesten står overfor den vigtigste krig i en generation. Vi skal ikke kun hjælpe Ukraine, fordi det er et demokrati, men fordi verden bliver et meget farligere sted, hvis Ukraine falder. Putin stopper ikke der, og en sejr til Putin vil skubbe os ind i en ny og dyster verdensorden, hvor diktatorer frit kan invadere mindre nabostater. Det må ikke ske.

Lørdag 24. februar er det to år siden, at Putins kampvogne rullede ind over grænsen til Ukraine. Jeg er derfor i gang med at arrangere en markering af årsdagen foran Den Russiske Ambassade med gode kræfter fra organisationen Frihed for Ukraine, der samler penge, tøj og udstyr ind til Ukraine. Demonstrationen bliver fra kl. 13:00 til 15:00, og der kommer til at være talere og muligvis også musik fra ukrainske musikere. Jeg håber meget, at du kan komme forbi, så vi kan sende et klart budskab til verden om, at vi i Danmark stålfast støtter vores venner i Ukraine.

Men EU-valget handler om mere end Ukraine og Europas sikkerhed

Vi skal øge tempoet i den grønne omstilling og bremse de katastrofale klimaforandringer. For os socialdemokrater handler det ikke kun om at gøre det ansvarlige og moralsk rigtige. Klimapolitik handler også om sikkerhed og fremtidens arbejdspladser.

Det et kæmpe problem, at 91 procent af alle solceller, der er blevet sat op i Europa de seneste fem år, kommer fra Kina. De sidder ikke alene på produktionen, men også på udvindingen af de metaller, der skal bruges til at producere solcellerne. Realiteten er, at den grønne omstilling er fuldstændig bundet op på præsident Xi og det kinesiske kommunistparti. Vi skal kæmpe for, at fremtidens grønne løsninger teknologier skal produceres her ­– i Danmark og Europa.

Vi skal også bremse den stigende ulighed. Sidste år skovlede danske energihandlere 53 milliarder kroner i profit. Det er 53 milliarder kroner, der er blevet hevet op af lommen på almindelige familier på værdiløs spekulation, der udelukkende har til formål at forgylde el-baronerne selv. Det er kynisk profitmaksimering, og vi skal stoppe denne plyndring af europæiske familier. Pengene skal tilbage i lommerne på almindelige mennesker. Vi skal beskatte overnormale profitter og indføre en finansiel transaktionsskat, der tager luften ud af den risikable og kortsigtede spekulation.

Vi skal også hæve ambitionerne, når det kommer til at passe på vores natur, dyreliv og drikkevand. Vi skal have et europæisk totalforbud mod PFAS, mere vild natur og sørge for, at landbruget ikke længere kører på frihjul.

Jeg medgiver, at der er mange kriser, der kan gøre, at man føler sig helt forpustet. Men der er også masser af grunde til kampgejst og håb for Danmark, Europa og os som parti. Den grønne omstilling er i fuld gang, og Europa faldt ikke sammen, da Putin angreb Ukraine. Og til sommer har vi en unik chance for at kapre et mandat til hovedstaden. Danmark får nemlig et mandat mere i EU-parlamentet, og det skal vi selvfølgelig vinde. Jeg er sikker på, at vores dygtige repræsentanter i Bruxelles alle får gode valg og genvælges, men hvis vi skal sikre, at hovedstaden snupper det fjerde mandat og får en lokal repræsentant i Bruxelles, så har jeg brug for din hjælp og din personlige stemme.

Bliv en del af holdet

Og hvis du har lyst til at blive en del af holdet og deltage i kampen for et grønnere og mindre grådigt Europa, så meld dig ind i frivilliggruppen: https://www.facebook.com/groups/1745582345861936. I er også velkomne til at kontakte kampagneleder Malou Astrup på malou.astrup@gmail.com, hvis I har nogle spørgsmål, gerne vil være med eller hvis I som kreds/forening har et arrangement jeg bør deltage i.

Kærlig hilsen

Magnus Barsøe
Jeres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget