Politikerne har spurgt borgerne om deres erfaringer under corona

​Region Hovedstadens politikere har inviteret et udvalg af patienter, pårørende og borgere til at dele deres oplevelser og erfaringer under coronapandemien. Det er der kommet en række anbefalinger ud af, som udvalget og regionen har præsenteret på en konference på Christiansborg. Anbefalingerne lægger blandt andet op til større involvering af pårørende og civilsamfund og mere brug af digitale løsninger.

172268796 1020135831853787 8529777911591202061 N Politikerne har spurgt borgerne om deres erfaringer under corona

 

ARTIKLEN KREDITERES REGION HOVEDSTADENS REDAKTION

13 borgere og fem politikere har i løbet af efteråret mødtes i Region Hovedstadens opgaveudvalg for coronaerfaringer. Her har deltagerne diskuteret, hvad regionen og sundhedsvæsenets mange aktører kan lære af pandemien. Fokus på møderne har været på sundhedsmyndighedernes kommunikation under pandemien, mødet med sundhedsvæsenet som patient og pårørende og oplevelser fra besøg på testfaciliteter og vaccinecentre.

Regionsrådet har et politisk ønske om at inddrage borgere og tage den direkte dialog. Det er femte gang, at politikerne i Region Hovedstaden har nedsat et opgaveudvalg. Tidligere udvalg har behandlet emner som unge med psykisk sygdom og afhængighed og graviditet og fødsel.​

"Vi tror, vi ved, hvad borgerne vil, men vi glemmer nogle gange at stoppe op og rent faktisk spørge dem direkte. Spørge dem om, hvordan de oplever det, vi beslutter. Om der er noget, som kan gøres anderledes. Det er første gang, at jeg selv har deltaget i et af regionens opgaveudvalg, og det har været en både lærerig og hyggelig måde at få direkte respons på vores arbejde," fortæller Stinus Lindgreen (R), medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og formand for opgaveudvalget. 

Der har været stor interesse i at deltage blandt regionens borgere, og fælles for deltagerne i opgaveudvalget har været et ønske om at dele sine oplevelser og opsamle erfaringer, som regionen og sundhedsvæsenet kan lære og lade sig inspirere af fremadrettet. Blandt de 13 borgere i opgaveudvalget er Britta Louise Nielsen, som har meldt sig for blandt andet at dele sine oplevelser som fødende og indlagt under coronapandemiens første bølge i 2020. 

"Jeg prøvede lidt af hvert i forbindelse med min graviditet og fødsel. Jeg meldte mig til udvalget for at dele både de gode og de mindre gode erfaringer. Oplevelsen af at der er rent faktisk er nogen, som lytter til mine oplevelser, har været rigtig god, og det har været spændende at høre de andre deltageres oplevelser og sammen med politikerne komme frem til nogle anbefalinger, som vi er glade for at præsentere," fortæller Britta Louise Nielsen. 

Efter at opgaveudvalgets anbefalinger er blevet præsenteret og diskuteret blandt aktører og interessenter i sundhedsvæsenet, ​vil eventuelle sidste kommentarer blive tilføjet. Herefter vil anbefalingerne blive præsenteret for regionsrådsmøde i december, så borgernes erfaringer kan komme ud og leve - ikke bare i en situation med epidemi, men også i det daglige arbejdede i sundhedsvæsenet.