Vi vil hjælpe Ukraine så meget, vi overhovedet kan

Med Putins angreb på Ukraine ser vi atter krigens gru i Europa, og de første flygtninge er kommet til landet, og vi må nok forvente endnu flere den kommende tid, da kampene i Ukraine er voldsomme.

275073917 383509640443301 2245185278812052274 N Lars Gaardhøj, Regionsrådsformand Region Hovedstaden

 

AF LARS GAARDHØJ

 

Vi har fra Region Hovedstadens sagt, at vi hjælper alt det vi kan. Det er vores pligt i nødens stund.

Vi har fra Region Hovedstaden derfor allerede sendt lægeudstyr, sprit, handsker, kitler og andre ting, som er efterspurgt af Ukraine og koordineret af de centrale myndigheder. Derudover har vi sendt senge, kørestole, EKG-målere og meget andet fra vores Genbrugs- og donationslager, der ligger i Ballerup. Og kommer der flere forespørgsler, vil vi naturligvis se positivt på dem.

Som mange kommuner har vi også undersøgt, om vi har investeringer i Rusland, indkøber medicin eller udstyr eller andet, som kan indstilles som reaktion på Putins invasion af Ukraine. Heldigvis har vi ingen investeringer eller indkøb hos russiske leverandører. Det er godt at vide.

Sundhedsministeren har bedt regionerne om at være klar til at modtage 200 sårede på hospitalerne, og det har jeg meddelt, at vi er klar til, hvis det bliver aktuelt, ligesom jeg også tror at mange flygtninge vil have behov for psykologhjælp og anden behandling, som vi skal hjælpe med. Vi koordinerer indsatsen med kommuner og praktiserende læger og nationale myndigheder.

Krig er frygteligt og Ukraine og ukrainerne er havnet i en fortvivlende situation på grund af Putin. Det er derfor vigtigt, som vores statsminister har sagt det flere gange, at vi husker, at det er Putins krig. Mange russere står på samme side som ukrainerne og protesterer på gaden i Rusland. Det er modigt og kan forhåbentlig bidrage til at Putin besinder sig og stopper den vanvittige krig.

Indtil da kan du regne med, at Region Hovedstaden gør hvad vi kan for at hjælpe med det vi kan. Det er vores pligt i nødens stund.