Lars Gaardhøj ny spidskandidat for S til regionsrådet i Hovedstaden

Socialdemokratiet i Hovedstaden har valgt den erfarne gruppeformand Lars Gaardhøj som ny spidskandidat til efterårets regionsrådsvalg. Lars Gaardhøj køres dermed i stilling mod posten som ny regionsrådsformand, efter at Sophie Hæstorp Andersen er blevet spidskandidat til Overborgmesterposten i København.

Lars Gaardhøj 2020 Socialdemokratiet Region Hovedstadens nye spidskandidat Lars Gaardhøj

 

Af Socialdemokratiet Region Hovedstadens redaktion

 

”Vi er utroligt glade for, at vi nu har en værdig afløser for Sophie Hæstorp. Lars er en utrolig vellidt, engageret og en meget erfaren regionspolitiker, der både kan sit stof og kan få gennemført praktisk politik. Det har Lars vist i rollen som gruppeformand, hvor han har været Sophies wingmann i mange år”, siger næstformanden for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, Morten Thorup.

Lars Gaardhøj er glad for at stille sig i spidsen for det socialdemokratiske hold til regionsrådsvalget til november. ”Det er en stor ære at stille op som spidskandidat for Socialdemokratiet. Jeg går til opgaven med respekt og en vis ærefrygt, men også en stærk tro på, at vi kan levere et godt valgresultat. Jeg mener, jeg har den nødvendige ballast efter 10 år i regionsrådet. Som gruppeformand har jeg været med til at forhandle mange aftaler og taget ansvar for udviklingen”, siger Lars Gaardhøj.

De politiske mærkesager

”Jeg vil kæmpe for, at vi har et stærkt offentligt sundhedsvæsen, der sikrer fri og lige adgang til sundhed for alle regionens borgere. Det må aldrig være pengepungen, der afgør, om du kan få god behandling til tiden. Jeg drømmer også om et sundhedsvæsen, hvor vi får alle med. I dag er der udsatte mennesker, der ikke rækker ud efter hjælp. Dem skal vi finde måder at komme i møde og rumme, fordi det også deres sundhedsvæsen.”

Lars Gaardhøj mener, at vi har et godt sundhedsvæsen i Region Hovedstaden. Men nu og da er der patienter, der oplever, at de ikke høres. Og der er eksempler på, at der mangler sammenhæng i behandlingsforløbene.

Det skal vi gøre op med. Vi skal styrke samarbejdet med kommuner og praktiserende læger, så borgeren oplever, at de altid er i fokus – og aldrig glemmes, eller falder mellem to stole. Lars Gaardhøj har også blik for de andre områder, som regionen har ansvaret for: Regionens unge skal sikres en god uddannelse, vi skal tage klimaudfordringen alvorligt, styrke kollektiv trafik og cyklismen, og vi skal nedbringe både trængsel og luftforurening. Vi vil gøre regionen til et endnu bedre sted at bo, arbejde og leve.

 

Fakta om Lars Gaardhøj

Lars Gaardhøj er 46 år og bor på Østerbro med sin kone Stine. Han har tre børn og en hund. Til dagligt arbejder han som konsulent i AOF Danmark.

  • Regionsrådsmedlem siden i 2010
  • Gruppeformand for den socialdemokratiske regionsrådsgruppe
  • Budgetordfører i den socialdemokratiske regionsrådsgruppe
  • Medlem af Forretningsudvalget i Region Hovedstaden
  • Medlem af Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden
  • Bestyrelsesmedlem i Danske Regioner
  • Bestyrelsesmedlem i Amgros, der indkøber medicin for de fem regioner i Danmark.

 

Kontaktinformationer

Telefon: 28 92 25 98

Mail: lars.gaardhoej@regionh.dk

Facebook: www.facebook.com/larsgaardhoej

Twitter: @larsgaardhoj