Region Hovedstaden sender lægeudstyr til sårede ukrainere

​Region Hovedstaden tømmer lagrene for alt, der kan hjælpe borgerne i Ukraine gennem invasionen fra Rusland. Onsdag blev der pakket 5 akut-tasker med udstyr til at behandle blandt andet skudsår og skader efter brand og eksplosioner. Der er udstyr til at behandle 150 tilskadekomne i taskerne, som pakkes sammen med tusindvis af kitler, handsker, masker og 100.000 liter desinficerende væsker.

Akut Tasker Til Hjemmeside Akuttasker sendes til Ukraine.

 

ARTIKLEN KREDITERES REGION HOVEDSTADENS REDAKTION

​​​Sendingen er Region Hovedstadens bidrag til regeringens beslutning om at doneret lægemidler og medicinsk udstyr til Ukraine, som er taget efter anmodning fra de Ukrainske myndigheder.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) er meget glad for, at regionen har mulighed for at hjælpe det Ukrainske folk:

"Vi skal hjælpe så meget, vi overhovedet kan. Vi har heldigvis et robust sundhedsvæsen i Danmark med store lagre med alt fra værnemidler til behandlingsudstyr og hjælpemidler. Hvis vi kan være med til at gøre en forskel ved at bidrage til regeringens donationer, så er vi meget glad for at kunne hjælpe. Vi har helt sikkert meget mere, vi kan sende afsted – men det er vigtigt, at vi kun sender det, som de rent faktisk har brug for. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at regeringen koordinerer med de Ukrainske myndigheder," siger Lars Gaardhøj.

 

Hospitalssenge, infusionspumper og EKG-målere doneres fra regionens genbrugslager

Ud over donationerne, som regeringen har anmodet om, så sender regionen også en masse hospitalsudstyr til Ukraine fra Genbrugs- og donationslageret.

"Vi har et lager i regionen, hvor vi reparerer og kvalitetssikrer udstyr, der ikke længere bruges på vores egne hospitaler. Herfra sender vi i forvejen udstyr til Ukraine og til andre lande, som kan bruge udstyret. Vi har netop sendt en lastbil til Ukraine med hospitalssenge, infusionspumper, EKG-målere, kørestole og meget mere, som kan hjælpe sundhedsvæsnet i Ukraine.

Donationer fra Genbrugs- og donationslageret til Ukraine og andre lande koordineres af Genbrug til Syd under Udenrigsministeriet.