Region Hovedstaden tager 100 nye ladestandere i brug

​Som del af et større ladeinfrastrukturprojekt med etablering af mere end 300 offentlige ladestandere frem mod 2024 indvier Region Hovedstaden nu de første 100 i rækken. De skal gøre det nemmere for både borgere og medarbejdere at køre grønt.

Ladestandere Region Hovedstaden tager nye ladestandere i brug.

 

ARTIKLEN KREDITERES REGION HOVEDSTADENS REDAKTION

 

​Borgere og medarbejdere ved Region Hovedstadens hospitaler og matrikler får fremover nemmer ved at finde en ladestander, når de ankommer i en elbil. I samarbejde med operatøren Spiri kan regionen nemlig indvie 100 ladestandere denne uge, og mange flere kommer til i de kommende år:  

"Vores ambition er at skabe de rette rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til, og sikre en pæn fordeling af ladestandere på vores matrikler, samtidig med at vi hjælper den grønne omstilling på vej. Ladepladserne skal dække patienter, medarbejdere og gæsters behov, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan tage hundrede nye standere i brug. For udviklingen viser tydeligt, at der er brug for at komme ud over stepperne på det grønne område," fortæller formand for Miljø- og Klimaudvalget i Region Hovedstaden, Line Ervolder Christensen (K).

Og arbejdet med at etablere flere muligheder for at oplade kører da også på et højt plus i disse dage, hvor regionen er i gang med at se på opsætningen af de næste 200 standere. Fælles for dem er, at de skal være åbne og nemme at benytte.

Ladenetværket skal være åbent for alle elbilister

Projektet med at udvide antallet af ladepladser blev sendt i offentligt udbud over sommeren, og i udbudsmaterialet blev der lagt fokus på kriterier, der sikrer en ladeinfrastruktur, der er åben for alle, og hvor prisen for opladning holdes så lav som muligt. 

Det blev ladeoperatøren Spirii, der vandt opgaven, og det er også med Spiriis app, Spirii Go, gæster og medarbejdere i elbil kan oplade og betale for opladning. Prisen for opladning er den laveste offentlige pris på markedet for ad-hoc opladning.

"Vi ønsker at etablere et åbent netværk, som sikrer, at alle kan lade på regionens ladestandere billigt uden at være bundet. Derudover er det vigtigt for os, at der er fokus på brugervenlighed og høj oppetid på ladestanderne. Spirii leverer på alle parametre, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med dem på de næste 200 ladestandere," fortæller projektleder Jesper Lauritsen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Med de 100 ladestandere, der nu er sat i drift, har regionen mere end 200 ladepladser på sine matrikler. I de kommende år sættes minimum 100 standere op i både 2022 og 2023. Sammenlagt vil det firedoble antallet af standere på regionens matrikler over perioden. 

Fakta

De hundrede nye ladestandere er etableret på følgende lokationer:

  • Herlev Hospital
  • Rigshospitalet Blegdamsvej
  • Rigshospitalet Glostrup 
  • Hvidovre Hospital
  • Nordssjællands Hospital
  • Borgervænget

 

Ladestanderne skal servicere regionens egne puljebiler, medarbejderbiler og gæster i elbil

Spirii leverer ladestandere, installation, drift og betalingsløsning til Region Hovedstadens infrastrukturprojekt.

Adgang til opladning og betaling bliver med Spirii Go appen, som er gratis at downloade

Pris for opladninger er 2,3 kr./kWh