Sommerhilsen fra formanden

Så blev det sommer. og vi skruer alle lidt ned for blusset her i ferien. Nogle skal ud og rejse. Andre tager rundt i vores dejlige land. Og mens vi slapper af, skal vi huske at sende en tak til de mange, der tager på arbejde – ikke mindst på hovedstadens hospitaler, tak til jer.

Lars Sommerhilsen Lars Gaardhøj, Regionsrådsformand Region Hovedstaden

 

AF Lars Gaardhøj

 

Som regionsrådsformand ser jeg tilbage på et hektisk forår. Personalemangel, udskudte operationer der skulle indhentes, stort pres på psykiatrien og fokus på kræftområdet har fyldt meget. Og udfordringerne er skam reelle, komplekse – og absolut noget, vi tager alvorligt i Regionsrådet og arbejder på at løse. Der findes ikke snuptagsløsninger, og der kræves også vanskelige beslutninger, som giver uro og bekymring. Det forstår jeg godt, og jeg kan love, at vi kun gør det, fordi det er nødvendigt både for at passe på patienter og personalet.

Når det er sagt, er der altså også meget, der går godt i Region Hovedstaden – ikke mindst takket være dygtige medarbejdere, men også gode politiske beslutninger.

Vi har nu indført patienttilfredshed som et af 3 regionale mål. Vi vil have mere tilfredse patienter, og det hænger sammen med vores indsats for et bedre arbejdsmiljø og bedre trivsel for vores medarbejdere. Der hvor det lykkes, ja, der er patienterne meget tilfredse. Vi er ikke i mål, men kan se forbedringer stille og roligt som fx på fødeområdet, som var meget udfordret tidligere, men nu er i god gænge. Ja, faktisk har fødeafdelingen i Hillerød de mest tilfredse fødende i hele landet.

Vi socialdemokrater taler meget om et menneskeligt sundhedsvæsen, hvor omsorg og rummelighed fylder mere. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi har åbnet Flexklinikken på Bispebjerg hospital, hvor udsatte og sårbare, der ellers ikke kommer til egen læge, men ofte ”havner” i akutmodtagelsen, nu har et tilbud med stor grad af rummelighed. Jeg ved, at nogle vil sige, det er en lille ting, men ofte er også de små ting med til at ændre kultur og sætte fokus på, at vi skal gøre tingene anderledes for at hjælpe alle.    

Efter mange år med byggerier og forandringer, begynder tingene at falde på plads. Vi har i foråret indviet akutklinik og regionale funktioner i det nye sundhedshus i Helsingør. Ligesom vi har indviet friklinikken i Frederikssund til ukomplicerede operationer, og senest har vi indviet Bodil Eskesen Centret i Glostrup, hvor mennesker med alvorlige rygmarvs- og hjerneskader kan rehabiliteres i helt nye og fantastiske rammer. Dertil kommer masser af nye MR-scannere, renovering af centralkøkkenet på Herlev hospital inkl. nyt madkoncept, hvor patienterne selv bestiller den meget lækre mad, de ønsker sig.

Foråret har også budt på rejsegilder på det nye akuthospital på Bispebjerg, det nye Børnehospital Mary Elizabeth på Rigshospitalet og senest det imponerende Nyt Nordsjællands hospital i Hillerød. De byggerier ser jeg frem til at indvie i de kommende år, men inden da vil et moderniseret Hvidovre hospital blive taget i brug næste år, ligesom Psykiatrien på Bispebjergs første etape nu også er taget i brug. Det er godt med de nye rammer, og det er især godt, når det kan tages i brug til glæder for patienter, pårørende og personale.

Jeg ser frem til arbejdet efter ferien – og vil ønske dig og dine en skøn sommer!

 

Husk at følge med på mine sociale medier, hvor jeg løbende deler nyheder

Facebook  Twitter  Linkedin