Sommerhilsen fra Vind

Forleden fejrede vi Sankt Hans med bål, midsommerviser og haver i fuldt flor. For mange af os er det en skøn markering af, at sommeren er kommet og at en velfortjent ferie venter forude.

Marianne Vind (1) Marianne Vind, Medlem af Europa-Parlamentet

 

AF marianne vind

 

Om ikke så længe går jeg også på ferie efter et hæsblæsende forår. For hold nu op hvor har der været fart på. På både godt og ondt. Derfor vil jeg sende dig en sommerhilsen og fortælle om nogle af forårets kampe. Både dem vi har vundet, og dem vi har tabt.

Lad mig starte med sejrene.

 

Vi gør mere for det gode arbejdsliv

Vi har vedtaget ny, vigtig kræftlovgivning. For én kræftpatient er én for mange. Mit fokus har været på arbejdsrelateret kræft, for der er ingen, der skal få kræft af at passe deres arbejde. Derfor har vi vedtaget en perlerække af initiativer, som skal hjælpe os med at få antallet af kræftpatienter bragt ned. Vi er ikke i mål endnu, men det her er et vigtigt skridt på vejen.

 

Vi har også vedtaget en ny arbejdsmiljøstrategi. En strategi, som jeg havde fornøjelsen af at skrive, og som kommer til at gøre en kæmpe forskel ude på arbejdspladserne. Med den kan vi tage et opgør med det dårlige psykiske arbejdsmiljø, minimere ulykker på arbejdspladsen, beskytte arbejdere bedre mod farlige stoffer og meget mere. Nu glæder jeg mig til at se den blive rullet ud.

 

Og vi har også startet kampen mod platformsvirksomhedernes fiksfakserier. Lige nu er vi ved at forhandle om, hvordan det endelige forslag skal se ud. Men jeg vil love dig, at jeg kæmper benhårdt for, at vi med det her forslag kan sætte en stopper for falske selvstændige, ansatte på nultimerskontrakter og udnyttelse af arbejdere.

 

Mindstelønsaftalen er landet

Men som du sikkert ved, er politik sjældent en dans på roser. Man kan ikke vinde hver gang. I dette forår har mindstelønsdirektivet også fyldt meget.

Jeg tror de fleste ved, at ideen om en lovbestemt mindsteløn, som dette direktiv bygger på, ikke er en ide, der er groet i min have. Fra dag et har jeg, sammen med den danske fagbevægelse, kæmpet indædt imod. Men forslaget er blevet vedtaget, og nu kan vi kun gisne om hvilke konsekvenser, det får for den danske model. Heldigvis fik vi luget de værste tidsler ud, og heldigvis giver hverken jeg eller fagbevægelsen op. Vi kommer til at kæmpe videre efter sommerferien.

 

Og netop sommerferien nærmer sig for mit vedkommende. Jeg glæder mig til at få lidt mere tid til at pusle med haven i rækkehuset, til at drikke en ekstra kop kaffe med venner og familie og til at komme rundt og nyde alt det, som Region Sjælland har at byde på. Der er nemlig et hav af skønne naturoplevelser i vores lokalområde. Sidste år lavede jeg en turistguide med ti af mine yndlingssteder her i regionen. Hvis du mangler inspiration til din sommerferie i år, kan du tage et kig i den lige her.

 

Til sidst vil jeg bare sige tak. Tak for al den støtte, de opløftende kommentarer og de nysgerrige spørgsmål, jeg har fået i løbet af foråret. Det er uvurderligt.

 

Rigtig god sommer. Jeg håber vi ses et sted derude.

pa-Parlamentet.