Støt Magnus valgkamp

Magnus (1)

Hvis alle blot donerer 20 kroner på Mobilpay 381117, så har vi råd til 3000 valgplakater.

Kære socialdemokrater,

Lørdag den 24. februar 2024 var en smuk dag på en uendelig trist baggrund. Forårssolen kiggede frem, og selvom datoen for evigt vil være forbundet med Ruslands brutale overfald på Ukraine, viste Danmark sig fra sin allerbedste side. Omkring 2.000 danskere og ukrainere var samlet foran den russiske ambassade på Østerbro for at vise solidaritet med Ukraine og modstand mod Putins brutale krig.

I december rejste jeg til Ukraine sammen med Mads Strange fra Liberal Alliance, og vi havde sammen med organisationen Frihed for Ukraine arrangeret markeringen af toårsdagen. Jeg er dybt uenig med Mads Strange om stort set alt, men vi er meget enige, når det kommer til Ukraine: Vi skal bekæmpe den krigstræthed, som så småt melder sig på højrefløjen og fortælle danskerne, hvad der er på spil. Ukraine kæmper nemlig vores frihedskamp, som Mette Frederiksen flere gange har sagt. Hvis Ukraine falder, er resten af Europas sikkerhed på spil.

Jeg havde også en snak med en af de ukrainske deltagere ved demonstrationen, der kunne berette om en situation, der siger alt om det liv, millioner af ukrainere er tvunget til at leve. Hun stod med en 7-årig dreng og fortalte, at han er flygtet til Danmark med sin 18-årige søster, der nu passer ham alene i Danmark uden deres forældre. De er blevet i Ukraine. Både mor og far kæmper nemlig ved fronten. Vi danskere kan på alle måder være stolte af vores støtte til Ukraine. Nu mangler vi bare at få flere af de store europæiske lande op i samme gear som os.

Jeg medgiver gerne, at Bruxelles kan føles langt væk fra dagligdagen med arbejde eller børnebørn i børnehaven. Derfor skal vi socialdemokrater også være konkrete, når vi snakker med danskerne: EP-valget handler om at forbedre livet for helt almindelige mennesker. Det handler om at udfase fossile brændsler og russisk gas samtidig med, at vi får investeret i fremtidens grønne arbejdspladser, som skal ligge i Europa og ikke i Kina.

Vi skal også bruge Europa til at sikre danskerne rent grundvand og en hverdag fri fra pesticider og kemikalier. Vi skal slå hårdt ned på løndumping, svindel og fupfirmaer, som desværre er dagligdag i udsatte brancher - eksempelvis byggeriet.

Og for os socialdemokrater i hovedstaden handler valget også om en central ting: repræsentation. Vi har ingen repræsentant i Bruxelles i dag, men til sommer kan vi som parti godt vinde et fjerde mandat. Det skal selvfølgelig gå til os i hovedstaden. Men det kræver hårdt arbejde. Jeg glæder mig derfor sindssygt meget til at lave kampagne med jer, og vi er allerede fuldt i gang. Jeg har på det seneste været hos Mattias Tesfaye i Brøndby, Sophie Hæstorp i København, Trine Græse i Gladsaxe og Henrik Møller i Helsingør. Her er min plan for den nærmeste fremtid:

Den 6. april 2024 tager vi eksempelvis en tur rundt i Nordsjælland. Vi skal møde borgerne på torvet i Hillerød med de lokale socialdemokrater om formiddagen og banke døre i Egedal om eftermiddagen med folketingsmedlem Mathilde Powers.

Den 10. april 2024 fra 16:00-19 rykker kampagnen til Bredalsparken i Hvidovre til endnu en omgang dør-til-dør med folketingsmedlem Maria Durhuus.

Den 20. april 2024 skal vi snakke med vælgere foran Bilka i Ishøj med borgmester Merete Amdisen.

Den 18. maj 2024 er det plakatdag. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Vi har brug for alle hænder, der vil hjælpe til, så bliv aktiv ude lokalt eller meld dig ind i frivilliggruppen på Facebook ’Barsøe til Bryssel’. Her kan du blive aktiv i kampagnen og holde dig opdateret med kampagneaktiviteterne: Klik her

Du kan også støtte kampagnen via mobilepay på 381117. Alle bidrag tæller! Hvis bare alle partimedlemmer i regionen donerer 20 kroner, har vi finansieret 3.000 valgplakater.

Glæder mig til at kæmpe for et grønnere og mindre grådigt Europa.

Kærlig hilsen,
Magnus