Vi skal lære af tragedien i Fields

Vi er alle berørte af de uhyggelige og tragiske hændelser, der fandt sted i Fields i søndags.

21C6427xw Lars Gaardhøj, Regionsrådsformand i Region Hovedstaden

 

AF Lars Gaardhøj

Tre mennesker mistede livet, flere blev alvorligt sårede og mange andre fik mindre skader. Det er svært at forstå og mine tanker er med alle pårørende og til de mange, der var vidner til de frygtelige hændelser. 

 

I Region Hovedstaden gik vi i højeste beredskab, da meddelelsen om skyderi kom. Det betyder, at hospitaler gøres klar til at modtage mange skadede, alle disponible ambulancer samt 10 fra Region Sjælland blev sendt til Fields, og ekstra personale blev indkaldt. Flere end 500 medarbejdere mødte op for at hjælpe! 

 

Heldigvis blev gerningsmanden hurtigt pågrebet af politiet, der reagerede lynhurtigt og kompetent. Dermed fik vi ikke behov for de mange ekstra indkaldte. Men det kunne man ikke vide, og det var en meget imponerende indsats vi oplevede, og jeg vil gerne takke alle dem, der stillede op og hjalp om så det var fra akutberedskabet, på hospitaler, eller i vores administration. Tak!

 

Søndag aften etablerede Region Hovedstadens Psykiatri et psykologisk kriseberedskab for at hjælpe de mange, der havde oplevet de uhyggelige hændelser, og som havde brug for at tale med en psykolog og få det bearbejdet. I skrivende stund har mere end 650 taget imod tilbuddet. Det er jeg rigtig glad for, vi har kunnet hjælpe med. 

 

Politiet har oplyst, at den formodede gerningsmand havde en relation til psykiatrien. Derfor har vi i Region Hovedstaden aftalt med Sundhedsministeret, at vi laver en afdækning af hvilken relation og kontakt, den formodede gerningsmand har haft med psykiatrien. Det er vigtigt at komme til bunds i sagen for at lære mest muligt. Det skylder vi ofrene og de pårørende.