Vigtig aftale om arbejdsrelateret kræft og implementering af vejpakken

Hvor er det skønt, at coronarestriktionerne ikke længere afholder os fra at mødes. Jeg krydser mine fingre for, at vi snart kan mødes igen og diskutere EU-politik. De, der kender mig, ved, at det er forbedringer på arbejdsmarkedet, som ligger mig stærkt på sinde.

Marianne Vind (1) Marianne Vind, Medlem af Europa-Parlamentet

AF marianne vind

Kære partifæller

Hvor er det skønt, at coronarestriktionerne ikke længere afholder os fra at mødes. Jeg krydser mine fingre for, at vi snart kan mødes igen og diskutere EU-politik. De, der kender mig ved, at det er forbedringer på arbejdsmarkedet, som ligger mig stærkt på sinde.

Indtil videre må I dog “nøjes” med dette indlæg om den kommende tid i Europa-Parlamentet. Det er en tid, jeg virkelig har glædet mig til. Det er der flere årsager til, som du kan læse mere om her.

Vigtig aftale om arbejdsrelateret kræft

Hvert år får 120.000 europæere kræft af at gå på arbejde. Og 80.000 af dem mister livet. Det kan ske, fordi de håndterer giftige kemikalier, indånder skadelige partikler eller bliver udsat for farlig stråling. Det har jeg arbejdet på at gøre op med, og nu sker der noget!

På vores plenarforsamling her i februar har vi vedtaget en vigtig aftale, som beskytter europæiske lønmodtagere over for kræftfremkaldende stoffer, fordi vi indfører nogle skrappere grænseværdier.

Og samtidig vedtager vi en ny stor kræftrapport, der skal vise vejen for, hvordan vi kan knække cancer. Jeg har arbejdet hårdt for, at rapporten også skulle handle om arbejdsrelateret kræft. Det lykkedes heldigvis

Det er vigtige socialdemokratisk sejre, for der er ingen, der skal få kræft af at passe deres arbejde.

Implementering af vejpakken

For halvandet år siden vedtog vi den omfattende Vejpakke, som skal sikre bedre arbejdsvilkår i lastbilbranchen og mere fair konkurrence mellem vognmænd. Og her i februar blev der taget hul på næste etape i implementeringen.

Nu skal udenlandske chauffører lønnes efter danske vilkår, når de kører gods rundt i Danmark. Og lastbilen skal køre tilbage til hjemlandet mindst hver 8. uge, så vi forhindrer griske typer i at lave postkasseselskaber i Østeuropa for at underbyde danske vognmænd. For blot at nævne nogle af de regler, der nu træder i kraft.

Alt i alt er vi i gang med at rydde op i lastbilbranchen med bedre arbejdsmiljø, ordentlige vilkår og mere fair konkurrence. Det er jeg glad for efter mange års faglig og socialdemokratisk kamp.

Tag endelig fat i mig

Der bliver masser at se til i den kommende tid.  I er altid meget velkomne til at kontakte mig, hvis I har spørgsmål. Det kan I gøre på marianne.vind@europarl.europa.eu eller på Facebook, hvor I også kan følge mine ugentlige opdateringer fra arbejder i Europa-Parlamentet.